28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rektörden 'gerici kafa'ya soruşturma

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, bir öğrencinin kız arkadaşının omzuna sarıldığı için saldırıya uğradığı iddiasını soruşturan komisyon başkanı hakkında, mağdur öğrencilerin de savunmalarının alınması nedeniyle soruşturma açtı.

Olayın medya aracılığıyla kamuoyunun gündeme gelmesinin ardından, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, kız arkadaşının omzuna sarıldığı için saldırıya uğradığı iddia edilen Talip S. ile kız arkadaşı Yeşim Y. ile Rektörlük binasında görüştü.

Yapılan görüşmede öğrencilerin, Rektör Okudan`a, olayda kusurları olmamasına rağmen, soruşturmayı yürüten komisyonun kendilerinden, `toplum içinde hoş karşılanmayan` davranışlarda bulundukları iddiasıyla savunmalarını istemelerini kabullenemediklerini söyledikleri öğrenildi.

Rektör Okudan`ın, bu görüşmenin ardından, soruşturmayı yürütmekle görevli Komisyon Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan Buldur hakkında, `Komisyonun neden bu şekilde hareket ettiğinin belirlenmesi için` soruşturma başlattığı bildirildi.

Aileleriyle birlikte geldikleri Rektörlük binasında gazetecilere açıklama yapan, darp edildiği belirtilen öğrenci Talip S. ile kız arkadaşı Yeşim Y, Rektör Okudan`a kendilerine göstermiş olduğu anlayış nedeniyle teşekkür ettiklerini belirtti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?