16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rektörün zoruna bak!

Bursa Mudanya'da konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, ezanın Türkçe okunmasını istedi.

“Mütarekenin 85. Yıldönümü” konulu sempozyumda kürsüye çıkan Rektör Yurtkuran, işyeri tabelalarındaki yabancı dil kirliliğine dikkat çekerken sözü ezana getirdi ve şunları söyledi:


“Sokaklardaki tabelaları anlamak mümkün değil. Vazgeçtik bu tabelalardan bizi namaza bile çağırmaya yabancı dilde devam ediyorlar. Namaza Arapça çağrılıyoruz. Ben Cumhuriyet çocuğuyum, eğer Türk milleti olmasaydı bugün İslam dünyasının ne halde olacağını herkes bir defa düşünsün. Eğer insanın ibadete kendi dilinde çağrılması haksa, bunu en çok hak eden Türk milletidir.”

Salonda bulunanların bir bölümü Rektörü alkışlarken bazı bürokratlar ve vatandaşlar salonu terk etti. Toplantıda bulunan Kültür Müdürü Ahmet Gedik, “Rektörün konuşmasının bu cümlemesine katılmamız mümkün değil” dedi.

....
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 08:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sukru Arslan IP: 82.231.126.xxx Tarih : 6.10.2007 11:00:24

Sayin Rektor, bugunku haberlerde, bir anket sonucuna gore "turban kadinin kisisel tercihi olmalidir" dusuncesinde olanlarin oraninin %93 oldugu kayitli iken siz neden bahsediyorsunuz? Bu soyledikleriniz bir temenni olarak cagdas insanlarin beyinlerinde kayitli, ama elden ne gelir ki???