22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Riskli bina' boşaltıldı

İSTANBUL'un Esenler Semti'nde, kolonlarından çatırdama sesi geldiği öne sürülen 7 katlı bina belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.
Esenler İnönü Caddesi Nenehatun Mahallesi’nde bir binadaki daire sahiplerinden biri, belediyeyi arayarak binanın kolonlarından çatırdama sesi geldiğini söyledi. Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı inceleme sonucu bina saat 22.00 sıralarında acilen boşaltıldı. 

Apartman sakinleri, binanın uzun süredir hasarlı olduğunu, ancak kendilerine, belediyenin herhangi bir yazılı karar bildirmediğini öne sürerek tepki gösterdi. Zeytinburnu’nda yaşanan çökme nedeniyle belediyenin paniğe kapıldığını iddia eden apartman sakinleri, kendilerine yer tahsis edilmediği için de mağdur duruma düştüklerini söyledi. Daire saipleri, çaresizlik içinde, eşyalarını araçlara yükleyip, akrabalarının evlerinin yolunu tuttu. 

Aynı sokakta etüd çalışması yapan belediye ekiplerinin 2 binanın, yapımı süren metro inşaatı nedeniyle zarar görünce, yaklaşık 1 ay önce boşaltıldığı, 7 katlı 18 daireli ve yaklaşık 100 kişinin yaşadığı apartmana ise kolon ve kirişlerindeki çatlaklara karşın ‘oturulabilir’ raporu verildiği iddia edildi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 10:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?