16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rizeli pazarcılar sokağa döküldü

Rize'de pazarcılık yaparak geçimlerini sağlayan 65 kişi, belediyenin işyerlerini yıkmasına rağmen kendilerine yeni yer gösterilmediği gerekçesiyle protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. 

Rize'de Karadeniz Sahil Yolu çalışmaları kapsamında işyerleri yıkılan 65 pazarcı esnafı, belediyenin aradan geçen zamana rağmen bugüne kadar kendilerine yeni yer gösterilmediği ve mağdur oldukları gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanı'nda tamamlanan ellerinde döviz ve pankartlarla bir protesto yürüyüşü yaptı. Yürüyüşün sonunda pazarcı esnafı adına konuşma yapan Pazarcılar Dernek Başkanı Selami Erdoğan, ekmek parası derdindeyken sokağa atıldıklarını söyledi. 

İşyerlerinin sağlıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını ancak şu ana kadar kendilerine yeni yer gösterilmediğini kaydeden Erdoğan, "65 esnaf sokağa itildik. Bina bitmek üzere ancak bize yer vermeyeceklerini öğrendik. Halk marketlere mecbur bırakıldı. Biz de ekmek peşindeyiz. Elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, çocuklarımıza okul harçlığı veremiyoruz. Kiramızı ödeyemiyoruz. Başbakan bize söz vermişti ancak belediye başkanı bu sözleri hasıraltı etti" dedi. 

Erdoğan, kendilerine yeni yer gösterilmemesi durumunda eylemlerini bundan sonra açlık greviyle devam ettireceklerini de ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 18:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail IP: 81.213.103.xxx Tarih : 9.02.2007 00:40:13
zatentürkiyenin gerçeği bu.kim kime gücünü geçire bilirse.bu insanların aileleri yokmu.fakirler hep sahipsizmi kalacak YARABBİM.......