16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Rögar cinayetinde 2 tahliye

Bahçelievler'de Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düşerek ölümüne ilişkin yargılanan 8 sanıktan tutuklu olan 2'si tahliye oldu.

Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yunus Naci Ozarlı ve Ömer Adnan Kaya ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Mahkeme, tutuklu iki sanığın tahliyesine karar verdi.

Küçük Dilara'nın babası şikayetinden vazgeçti 

Bahçelievler'de Dilara Dumrul'un rögardan kanalizasyona düşerek ölümüne ilişkin 8 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmaları sorulan tutuklu sanık Yunus Naci Ozarlı ve Ömer Adnan Kaya ile tutuksuz sanıklar Erol Balcı, Mehmet Erbaş ve Ali Albayrak da suçlamaları kabul etmeyerek, olayda kusurlarının olmadığını söylediler.

Duruşmada söz alan Yunus Naci Ozarlı'nın avukatı Ziya Kaya, soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporunun bilimsellikten uzak olduğunu savunarak, yeniden bilirkişi raporu alınmasını istediklerini bildirdi.

Duruşmada şikayeti sorulan Dilara Dumrul'un babası Muhterem Dumrul, şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

Hakim Zeynel Coşkun'un, Muhterem Dumrul'a "Mahkemeye MVM Turizm şirketinden manevi tazminat aldığını ve maddi tazminat hakkını saklı tuttuğuna" ilişkin bir dilekçe verdiğini hatırlatması üzerine Dumrul, "Biz helalleştik onlarla, ceza davasından vazgeçtik" dedi.

Duruşmaya tanık olarak katılan anne Edibe Dumrul da Hakim Coşkun'un, "tanıklıktan çekilme hakkının" olduğunu hatırlatması üzerine tanıklık yapmak istemediğini bildirdi.

Hakim Coşkun, Yunus Naci Ozarlı ve Ömer Adnan Kaya'nın tutukluluk süresi, şikayetçinin şikayetinden vazgeçmesi, sanıkların cezalandırılması istenen TCK maddesinin öngördüğü ceza miktarı ve delilleri karatma ihtimallerinin bulunmayışını göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması amacıyla ertelendi.

Duruşma çıkışında basın mensuplarının soruları ile karşılaşan Muhterem Dumrul, "Sadece ceza davasından vazgeçtik. Tazminat davası açacağız. O da insanları tanımadığımızdan, boşuna yatmasınlar diye" şeklinde konuştu.



aa
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:28:52
Güncelleme :3 Mayıs 2007 Perşembe 15:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?