31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Roj TV, Almanya'ya kaçtı

Belçika Maliye Bakanlığı'nın Roj TV'ye 4 milyon Euro vergi cezası kesmesi, PKK'nın planlarını bozdu.

Terör örgütü, yayın organına ait mal ve paraları Danimarka ve Almanya'ya kaçırmaya başladı.

Denderleeuw stüdyolarındaki cihazların önemli bir bölümü çeşitli bahanelerle Almanya'ya taşınırken, yayın organına ait para ve fonlar da farklı isimler üzerinden bu ülkeye aktarıldı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre Belçika, Roj TV'ye bir yazı göndererek cezanın 28 Şubat 2008'e kadar ödenmesini istedi. Ancak bu tarih geride kalmasına rağmen paranın tahsiline yönelik süreç başlatılmadı. Bu boşluğu fırsat bilen örgüt, televizyona ait malları komşu ülkelere taşıdı. Belçika adaleti, 1996 yılında da terör örgütünün o dönemdeki yayın organı Med TV hakkında benzer bir soruşturma başlatmıştı.

Brüksel yakınlarındaki stüdyolar ve PKK'nın yan kuruluşlarına operasyon düzenleyen polis birçok belgeye el koymuş, 5 kişi tutuklanmıştı. Kara para, insan kaçakçılığı, haraç, şantaj ve uyuşturucu gibi suçlar yönünden soruşturma başlatan savcılık, İmralı'ya giderek PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ı sorgulamıştı. Televizyon lisansı için kullanılan 50 milyon dolar değerindeki mücevherlere ise İsviçre'de el konulmuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 03:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.72.xxx Tarih : 6.04.2008 13:35:12

adamlara dünyanın en serbest demokratik ülkelerinde himaye veriyolar yetmiyor tv kanalı açtırtıyorlar bu kanala dokunulmazlık veriyorlar kanal çalışanlarına bütün dünyayı gezecek imkan veriyorlar ama alışmış SUÇ İŞLEMEDEN DURAMIYORLAR HAİNLİK ÜÇ KAĞIT SAHTEKARLIK BEBEK KATİLLİĞİ DÜNYADA KÖTÜ NE VARSA ÜZERLERİNDE yani Türkiye bir belçika hollanda kısaca avrupa gibi olsa bunlar yine suç işler genlerine işlemiş