28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Roman yazarı terörist teslim oldu

Terör örgütü içinde duygusal ilişki yaşadığı bir bayan için roman yazan ve bu durumun ortaya çıkması sonucu sorgulanıp dışarı atılan bir terörist, Hakkari'de güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Hakkari Valiliği'nden yapılan basın açıklamasına göre, 23 Ekim 2006 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Nedim kod adlı Ö.A. isimli terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Açıklamada, 1993 yılı içerisinde bölücü terör örgütüne katıldığını beyan eden teröristin, Bingöl kırsalında 1995 yılına kadar faaliyet gösterdiğini, bu dönemde güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada yaralandığını anlattığı belirtildi. Açıklamada, "Daha sonra örgütün Kuzey Irak'ta bulunan Zap, Zagros, Metina ve Kandil kamplarında Pelda kod adlı bayanla duygusal ilişkisi olduğunu beyan eden Ö.A., bu dönemde 'Duygu Yüklü Bulutlar' adlı bir roman yazarak Pelda kod adlı bayana verdiğini, bu ilişkinin ortaya çıkmasıyla örgüt tarafından sorgulanarak örgütten atıldıktan sonra güvenlik güçlerine teslim olmaya karar verdiğini beyan etmiştir. Terörist, 25 Ekim 2006 tarihinde gerekli tahkikatı tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi'ne teslim edilmiştir" denildi. 

Hakkari Valiliği'nin açıklamasında, terör örgütünde çözülmelerin devam ettiği de ifade edilerek, her geçen gün teslim olanların sayısının arttığı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 18:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?