29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Roth, Teknik Direktör Terim'i eleştirdi

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Avrupa Şampiyonası heyecanının aşırı milliyetçi amaçlar için kötüye kullanılmamasını ümit ettiğini belirterek, çeyrek finalde Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenmesinden sonra Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in yaptığı açıklamaları eleştirdi.


Roth, özel Phoenix televizyonunda yayınlanan "Unter den Linden" programında yaptığı konuşmada, Avrupa Şampiyonası heyecanının aşırı milliyetçi amaçlar için kötüye kullanılmamasını ümit ettiğini belirterek, çeyrek finalde Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenmesinden sonra Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in yaptığı açıklamaları da eleştirdi. Roth, "Ulusun gururu için Allah'ın bu golü verdiği gibi sözler, Türkiye'de büyük bir sorun yaratan konuyu körüklüyor. Bu da, azınlıklara karşı sergilenen aşırı milliyetçilik" diye konuştu.

Birlik partilerinin (CDU/CSU) Alman Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Wolfgang Bosbach ise, maçlarla ilgili yapılan her açıklamanın abartılmaması gerektiğini ifade ederek, bir kişinin, milletinin takımıyla, takımın da milletiyle gurur duyduğunu söylemesinin doğal olduğunu söyledi.

Almanya'nın göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de yayımlandığı mesajda yarın Türkiye ile Almanya arasında oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçının "dostluk bayramı" olması temennisinde bulundu.

A.A
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 20:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?