1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

RTÜK üyesinin kirası da devletten

RTÜK üyelerinin, 4 bin liraya kadar kiraladıkları evlerin parasının kurum bütçesinden ödenmesi kriz çıkardı.

6 bin lira maaş alan üyelere, 4 bin liraya kadar da kira parası ödenmesi ve Zahit Akman’ın 2 bin 600 dolarlık villada oturması üzerine, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, RTÜK üyelerine ‘’Ahlaki olun’’ dedi.

TBMM’de kabul edilen yeni RTÜK tasarsısı ele alınırken Arınç bu konuya değindi ve ‘’RTÜK’ün 9 üyesinden 7’si kiralık konutlardan istifade ediyor. Kimi 1.500’e, kimi 3.500’e oturuyor. Bu üyeler 6 bin lira maaş alıyor, 3.500 liralık kiralık evde oturmaları doğru da değil, mümkün de değil. Her şeyimiz açık, dürüst, ahlaki olmalı. Türkiye’de 237 bin lojman vardı, biz milletvekilleri 550’sinden çıktık. Bizden sonra bir tek lojman bile boşaltılmadı’’ dedi.

TRİPLEKS VİLLALI AKMAN…

RTÜK Başkanına daha önce 3 bin lira, üyelere ise 2 bin lira kira yardımı yapılıyordu. Ancak Almanya’daki Deniz Feneri davası ile gündeme gelen eski Başkan Zahit Akman’ın villasının 2 bin 600 dolar olan kirası, dolardaki yükselişin ardından 3 bin lirayı aşınca, tüm RTÜK üyelerinin kira yardımı, 17 Eylül 2009 günü alınan karar ile 4 bin liraya yükseltildi. Bu karara üyelerden ile Hülya Alp ile daha sonra vefat eden Mehmet Dadak karşı çıktı. RTÜK’te, AKP kontenjanından seçilen 6, CHP kontenjanından seçilen 2 ve MHP kontenjanından seçilen bir üye bulunuyor.

EN PRESTİJLİ GÖREV

RTÜK üyeliği, devlette en prestijli ‘’Memuriyet’’ oldu. Maaş ve kiranın yanı sıra, Bilkent’teki RTÜK binasında Başkanın 120, üyelerin ise 70 metrekarelik makam odaları bulunuyor. RTÜK Başkanının Mercedes, Audi A-8 ve Volvo S-80 marka üç makam otosu, RTÜK üyelerinin de, Volvo S-60 marka makam araçları ile makam şoförleri bulunuyor. Üyelerin iki de sekreteri var.

Her yıl çok sayıda yurt dışı gezi ve toplantılara katılan RTÜK üyeleri, maaşları kadar da harcırah alıyor. Ankara dışında oturan üyeler, her hafta sonu ikametlerinin olduğu şehre de uçakla gidip geliyor ve bilet paraları da RTÜK tarafından karşılanıyor. RTÜK üyeliğine seçilmeden önce kamu görevlisi olanlar, kurumlarından ücretsiz izinli sayılıyor ve üyelikte geçen süreleri terfilerine sayılıyor. Başbakanın izni olmadan yargılanamayan kurul üyeleri, süreleri dolmadan görevlerinden de alınamıyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 11:42:34
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 10:40:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 78.168.250.xxx Tarih : 18.02.2011 20:18:21

Devletin bu tür kurumlarının hemen hepsi aynı ... içindedir. Devletim malı deniz sistemi devam ediyor. Bu hükümette ise dört katlı bir apartmanın tüm kirası kadar her bir yetkili devletten üçkağıtcılıkla kılıfını bulup çalıyor. İnşallah kendisinde ve ailesinden çıkar.