27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

RTÜK'ten pes dedirten ceza

RTÜK’ün dün yapılan Üst Kurul toplantısında seçim gerginliği yaşandı. RTÜK’ün CHP’li Üyesi Şaban Sevinç, RTÜK Başkanı Akman’ın tavırlarının yanlı olduğunu savunarak “Seçime yönelik yayınlarla ilgili kararları maniple etme eğiliminden kaynaklanan bazı olaylar, Üst Kurul’un sağlıklı çalışmasını tıkamıştır” dedi.

Sevinç yaptığı açıklamada, RTÜK Başkanı Akman’ın Deniz Feneri yolsuzluğunda karşı karşıya kaldığı durum nedeniyle, RTÜK’ü televizyon sektörü üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanmaya çalıştığını savundu. Akman’ın; RTÜK’ü yönetirken ve Üst Kurul çalışmalarını yönlendirirken en önemli ölçüsünün televizyon kuruluşlarının Deniz Feneri yolsuzluğuna yaklaşımı olduğunu ifade eden Sevinç, “Bu konuda haber yapan televizyonlar sanki düşman, haber yapmayanlar ise dost muamelesi görmektedir” dedi.

Sevinç, Akman’ın, yerel seçim sürecinde ülke geneline yayın yapan televizyon kuruluşları konusunda Yüksek Seçim Kurulu’nu da yanıltmak istediğini, fakat bu girişiminin de sonuçsuz kaldığını öne sürdü.

-“ADALET BAKANI ŞAHİN’İN SÖZLERİNİ HABER YAPANA CEZA-

Sevinç, dün yapılan Üst Kurul toplantısında; Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in Antalya’da seçim konuşmasında söylediği ve tüm Türkiye’de tartışma yaratan “Hükümetle kavga eden belediyeler, projelerini Ankara'dan geçiremez” sözlerini haber yaptığı için önde gelen bir televizyon kuruluşuna ceza vererek sindirme girişiminde bulunulmasının bardağı taşırdığını söyleyerek “Haber yapma tekniğinin tüm unsurlarını taşıdığı ve başta Sayın Bakan olmak üzere muhalefet partileri temsilcilerinin de görüşlerine yer verilen haber nedeniyle kanala taraflı yayın yaptığı iddiasıyla ısrarla ceza verme girişiminde bulunmuştur” dedi.

-AKMAN’A İSTİFA ÇAĞRISI-

RTÜK’ün CHP’li üyesi Sevinç, Akman’a çağrıda bulunarak “Tüm bu olaylar karşısında RTÜK’ün anayasal bir kamu kuruluşu olarak daha fazla itibar kaybına uğramaması ve bağımsız düzenleyici kamu kurumu olma niteliğini koruyabilmesi için Zahid Akman’ın RTÜK Başkanlığı’ndan derhal istifa etmesi gerekmektedir” dedi. Öte yandan cezaya konu olan kanalın Show TV olduğu öğrenildi.

Not: Haberde sözü edilen karar, Bakan Şahin'in konuşmasını yayımlayan Show TV televizyonu için verildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?