28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rum EOKA'sı yeniden hortladı

Kıbrıs Adası, Lefkoşa’nın Rum Kesimi’nde karma eğitim veren İngiliz Koleji’nde okuyan Türk öğrencilere yönelik maskeli saldırıyla çalkalanıyor.
 
"Bir Türk öğrenci Rum öğrencinin haçına tükürdü" iddiası üzerine meydana gelen saldırının ardından aşırı milliyetçi "Altın Şafak" örgütü çıktı.

Örgüt, saldırı öncesinde okuldaki Rum öğrencilere cep telefonu mesajıyla ’derslere girmeyin’ uyarısında bulundu ve ardından 30 kişilik maskeli grup Türk öğrencileri sopalarda dövdü. Saldırının elebaşı olduğu öne sürülen Konstantin Panayiotov (18) gözaltına alındı.

RUM BASINI
Fileleftheros gazetesi saldırının örgütlü gerçekleştirildiğini ve aşırı milliyetçilerin okul basıp daha önceden hedef olarak belirledikleri Türk öğrencilere saldırdığını yazdı.


ALTIN ŞAFAK (YENİ EOKA)
1980 yılında Yunanistan’ın başkenti Atina’da kurulan Altın Şafak (Hrisi Avga) Kıbrıs Rum yönetiminde ’Yeni EOKA’ olarak isim yaptı. Türk düşmanlığıyla adını duyuran örgüt, EOKA gibi, Türklerin Kıbrıs’tan tamamen atılmasını savunuyor. Örgüt 2003 yılında Rum kesiminde de örgütlendi ve gençler arasında yayılmaya başladı. Türk-Rum dostluğuna karşı çıkan örgüt, geçtiğimiz aylarda da Rum kesimine geçen bir çok Türk’ün dövülmesi olayını üstlenmişti.
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 04:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?