28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rüşvet isteyen polise suçüstü

Beşiktaş'ta taşımacılık işi yapan bir firmadan aylık 250 YTL rüşvet istedikleri öne sürülen 2 trafik polisi suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Trafik Denetleme Şube Müdürü Oktay Bulduk'a başvuran Beşiktaş'taki bir taşımacılık firmasının yetkilisi, araçlarından birini trafik yönünden suçlu bularak bağlanması gerektiğini, ancak sürücünün 150 YTL, firmanın da her ayın 15'inde 250 YTL ödemesi halinde bunu yapmayacağını belirten trafik polisleri olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Bulduk, İstanbul Cumhuriyet Savcılığını bilgilendirerek rüşvet isteyen polis memurlarının yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleriyle irtibat kurdu. İstenilen parayı teslim etmek üzere Barboros Bulvarı Sait Çiftçi otobüs durağında resmi otomobilde bulunan polis memurları K.A ve O.A ile buluşan firma yetkilisi, önceden seri numaraları belirlenen 1 adet 100, 1 adet de 50 YTL'yi polislere verdi.

Bu sırada harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri de 2 trafik polisini suçüstü yakaladı. K.A ve O.A'nın üzerinde yapılan aramada, seri numaraları önceden belirlenen para ele geçirildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü emrinde görev yapan K.A'nın 1,5, O.A'nın da 5 yıllık polis memuru olduğu belirtildi. Şubedeki işlemleri tamamlanan 2 polis, daha sonra adliyeye sevk edildi.
AA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 14:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?