28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rüşvetçi gümrükçüler işten atıldı

Gümrük Müsteşarlığı, Kapıkule Gümrükleri’nde yapılan operasyon sonrasında Gümrük Müsteşarlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla 65 memurun hakkında memuriyetten men cezası verilerek kurumla ilişkilerinin kesildiği bildirildi. 

Gümrük Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, Kapıkule’de meydana gelen operasyonla ilgili haberlere yer verilerek, şöyle denildi:
“Kapıkule Gümrüklerinde yapılan operasyonla ilgili olarak Gümrük Müsteşarlığı Yüksek Disiplin Kurulu 16 Mart 2006 tarihinde toplanmış ve konuyu karara bağlamıştır. Kurul tarafından konunun incelenmesinde, olay ile ilgili olarak şahıslara isnad olunan fiillerin rüşvet suçu olup olmadığının Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu intikal ettiğinden bu soruşturmanın sonuçlanmasıyla kesinlik kazanabileceği, idari açıdan ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki zaman aşımı süreleri dikkate alınarak eldeki bilgi ve belgelere göre karar verilmesi gerektiği dikkate alınmıştır. Yapılan toplantıda 65 memurun memuriyetle ilişkisi kesilmiştir. 

Bu memurların tamamına yakanı yargılama sonucunda hürriyeti bağlayıcı ceza almışlardır. Müfettişlerin memuriyetten men edilmesini istediği diğer memurların adli takibatları devam etmektedir. Yargılama sonucuna göre 657 sayılı yasa çerçevesinde gerekenler yapılacaktır.”
anka
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 16:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?