28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Rusya: Türkiye'ye gitmeyin

Rusya Sağlık Dairesi Başkanı Gennadi Onişçenko, kuş gribi vakaları nedeniyle Rus vatandaşlarını Türkiye’ye gitmemeleri yönünde uyardı. Onişçenko, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını içeren talimatnameyi dün imzaladığını söyledi.

Talimatnamede, kuş gribinden etkilenen ülkelerden Rusya’ya gelen kişilerin sağlık kontrollerinden geçirilmesi de istendi, ancak bunun nasıl olacağı konusunda detaylı bilgi verilmedi. Kuş gribinin Ermenistan’a da sıçrayabileceğini belirten Onişçenko, virüsün Rusya’ya sıçrayıp sıçramadığının ancak 20 Ocak’ta belirlenebileceğini kaydetti.

Gennadi Onişçenko, Rus vatandaşlarının özellikle Türkiye’nin doğu bölgesine gitmemelerinin son derece önemli olduğunu da belirtti.

Bu arada, Moskova Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Pavel Klark yaptığı açıklamada, Rusya’dan her yıl en az 500 bin kişinin Türkiye’ye gittiğini, bunlardan en az 350 bininin turistik amaçla seyahat
ettiğini söyledi. Klark, yaz sezonu olmadığı için uyarının etkisinin çok fazla görülmeyeceğini belirterek, ilkbaharda gelişmelere göre durumun netlik kazanacağını ifade etti.


AA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 21:18:34
Güncelleme :8 Ocak 2006 Pazar 21:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?