22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Safra kesesinden '377' taş çıktı

Van'ın Muradiye İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ve 4 saat süren ameliyatta, Perizade Solmaz'ın safra kesesinden irili ufaklı 377 taş çıkması doktor ve hasta yakınlarını şaşırttı. 

İlçenin Uluşar köyünde yaşayan 6 çocuk annesi Perizade Solmaz (45), 3 yıldır çektiği safra kesesi rahatsızlığı yüzünden yatırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde dün akşam aniden rahatsızlanınca, Opr. Dr. Ayhan Yıldırım tarafından ameliyata alındı. 

Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası Perizade Solmaz'ın safra kesesinden irili ufaklı 377 taş çıkartıldı. Opr. Dr. Yıldırım, son 6 yıldır girdiği ameliyatlarda ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. Hastanın kendilerine safra kesesi rahatsızlığı sebebiyle müracaat ettiğini belirten Dr. Yıldırım, "Yaptığım tetkiklerde safra kesesinde taş olabileceğini tahmin etmiştim. Ancak bu sayıda taş çıkacağını sanmıyordum. Taşları görünce ben de hayret ettim. Merak edip sayınca 377 tane olduğunu gördük. Hastamızın sağlık durumu iyi. Bu şekilde devam ederse önümüzdeki hafta taburu edeceğiz" diye konuştu. 

Hasta yakını Nesim Solmaz, yengesini hafta başında Erzurum'a götürdüklerini, kendilerine hemen ameliyat edilmesi gerektiğinin söylendiğini anlattı. İlçede çok iyi doktorlar olduğu için Perizade Solmaz'ı Muradiye'ye getirdiklerini belirten Nesim Solmaz, "İlçemizde ameliyata kararı vermekle çok doğru yapmışız ve şimdi çok mutluyuz. Yengemin safra kesesinden bu sayıda taş çıkmasına biz de şaşırdık. Şu anda kendisinin sağlık durumu iyi. Başarılı bir ameliyatla hastamızı sağlığına kavuşturan başta Opr. Dr. Aynan Yıldırım olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?