19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sağlık Bakanı nihayet bölgeye gidiyor

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, Dünya Sağlık Örgütü uzmanları ile birlikte yarın Doğubeyazıt'a hareket edeceğini bildirdi. Ünüvar, Van Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde ölen 3 kişiden Mehmet Ali Koçyiğit ve Fatma Koçyiğit'ten alınan numunelerin pozitif çıktığını; bu sabah hayatını kaybeden Hülya Koçyiğit'in ise test sonuçlarının negatif olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Müsteşarı Necdet Ünüvar, düzenlediği basın toplantısında Doğu'da görülen kuş gribi hastalığı ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Ünüvar yaptığı açıklamada; bölgede uzman kişilerden oluşan heyetin çalışmalarına devam etiğini belirterek, Dünya Sağlık Örgütü'nden uzmanların Türkiye'ye geldiğini ve yarın Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Van'a hareket edeceğini kaydetti. Bir kriz masası oluşturduklarını ve bölge halkının hastalık konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarına devam edildiğini kaydeden Ünüvar, risk altındaki bölgelere 5 bin 120 adet hastalığı tedavi edici tamiflu ilacı gönderdiklerini açıkladı. Ünüvar, ilaçların eczanelere değil, gerekli görüldüğünde kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderdiklerini söyledi.

Türkiye'de bugün saat 13:00 itibariyle 3 kişinin kuş gribi virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Ünüvar, Van Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde 20 kişinin şüphe üzerine tedavi altına alındığını, 1 kişinin daha ise kuş gribi virüsü taşıdığının labaratuar verileri ile doğrulandığını kaydetti. Test sonuçları pozitif çıkan Yusuf Koç'un tedavisinin devam ettiğini dile getiren Ünüvar, bu sabah hayatını kaybeden Hülya Koçyiğit'in ise test sonuçlarının negatif çıktığını kaydetti. Ünüvar kuş gribi virüsüne Doğu Beyazıt'ta rastlandığını, Van ve Erzurum da ise şüpheli vakaların bulunduğunu söyledi.

Ünüvar, bugün itibariyle Erzurum'dan 5 vakanın daha Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne getirildiğini bildirdi. Ünüvar, şu anda Ankara Refik Saydam Hıfsısıha Merkezi'nde 11 hastaya ait numunelerin bulunduğunu, geri kalan hasta numunelerinin ise testlerin yapılması için İstanbul'a gönderildiğini kaydetti. Ünüvar, numunelerin burun ve boğaz sürüntüsünden alındığını kaydetti.

Ünüvar, Kurban Bayramı öncesinde Doğu bölgelerinden getirilen hayvanlar aracılığı ile virüsün yayılıp yayılamayacağının sorulması üzerine ise böyle bir riskin bulunmadığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 19:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?