15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sahte akaryakıt üretimine 15 tutuklama

Manisa'da, solvent ve bazı kimyasal maddelerle sahte akaryakıt üretimi yaparak Ege ve Marmara bölgelerinde piyasaya sürdükleri iddiasıyla dün ele geçirilen, mahkemeye çıkarılan 25 kişiden 15'i tutuklandı.

Manisa İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yakalanan 30 kişilik şebeke elemanından 25'i, bu sabaha karşı, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

“Kaçak akaryakıt üreterek, bunu organize ekiplerle piyasa sürüp haksız kazanç elde ettikleri ve devleti vergi yönünden zarara uğrattıkları” iddiasıyla yargılanan 25 sanıktan K.G, L.D, A.E, A.A, S.D, İ.K, M.D, H.U, M.K, E.G, A.U, Ş.A, M.K, S.T. ve M.İ. tutuklanarak, Manisa E Tipi Cezaevine konuldu. Diğer sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme, Manisa Jandarma Alay Komutanlığınca kaçak akaryakıt bulundurduğu gerekçesiyle kapatılan 8 benzin istasyonundan elde edilen çuvallar dolusu evrakın, inceleme için Manisa Vergi Dairesi Başkanlığına gönderilmesine karar verdi.

Operasyonlarda elde edilen belgeler içerisinde bulunan, şebeke lideri olarak bilinen K.G'nin üzerine kayıtlı 35 milyon Euro'luk gayri menkulün, vergi yönünden özel inceleme kapsamı içine alınacağı bildirildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığınca, kentte sahte akaryakıt üretiminde bulunularak, piyasaya sürüldüğü istihbaratı alınması üzerine İzmir, Manisa, Kocaeli, Uşak, Denizli ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlar sonucu şebekenin lideri olduğu ileri sürülen K.G. (28) ile şebeke elemanı oldukları iddia edilen 29 kişi yakalanmıştı.

Operasyon kapsamında 8 benzin istasyonu, depo ve evlere düzenlenen baskınlarda 100 ton mazot, 1 ton benzin, akaryakıt imalathanesi olarak kullanılan depoda 200 tonluk 9 tank, akaryakıt imalatında kullanılan 10 ton kimyasal madde, 7'si ruhsatsız 10 tabanca, 14 şarjör, 148 mermi, ruhsatsız 3 av tüfeği, 120 gram esrar, 400 YTL sahte banknot, 19 bilgisayar, 5 diz üstü bilgisayar, çok sayıda çek ve senet ele geçirilmişti.

a.a
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 18:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?