22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sahte çevreciler hırsız çıktı

Kendilerini ''çevreci'' olarak tanıtıp kalorifer kazanlarını temizlemek bahanesiyle girdikleri resmi dairelerde yakıt tanklarını boşalttıkları iddia edilen 9 kişilik şebeke Iğdır'da yakalandı. 

Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ten alınan bilgiye göre, kendilerini ''çevreci'' olarak tanıtıp, ''AB'den aldıkları destekle başta resmi kurumlar olmak üzere tüm konutlarda kalorifer bakımı yaptıklarına'' ilişkin sahte belgelerle Doğum Hastanesine gelen zanlılar, Başhekim Ahmet Taş'ın durumu fark ederek polise ihbarı üzerine yakayı ele verdi. 

Iğdır Özel İdare Müdürlüğünün yakıt tankını da benzer şekilde boşalttıkları belirlenen zanlıların, tanklardaki kalorifer yakıtlarını hortumlarla tankerlere çektikleri ortaya çıktı. 

Zanlıların, daha önce Artvin, Ardahan, Kars ve Ağrı illerinde resmi dairelerin kalorifer kazanlarından yakıt çalınması olayına da karıştıkları belirtildi. 

Iğdır'da yakalanan A.K, M.K, S.T, İ.T, S.A, F.E, A.Ö, N.İ ve kimliği açıklanmayan bir diğer zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
AA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 23:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?