28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

'Sahte kaymakam' rencide etti

Geçtiğimiz ay Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde meydana gelen 'sahte kaymakam' olayının yankıları sürerken,  Aydın Valisi Mustafa Malay ve Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'tan olayla ilgili açıklama geldi. yaptı. Açıklamasında Bu durumdan rencide olduğunu söyleyen Kuşadası Kaymakamı Barış, şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirttirken sahte kaymakamın aslında garson olduğu öğrenildi.

Bugün Aydın Valilik Salonu'nda tüm kaymakamlarla bir araya gelen Aydın Valisi Mustafa Malay, basında yer alan sahte kaymakam olayı ile ilgili Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'tan bilgi aldı. Basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda açıklama yapan Aydın Valisi Mustafa Malay, "Kendisini refik kaymakam, yani stajyer kaymakam olarak tanıtan bir kişi iki gün Kuşadası'nda kalmış. Ancak kesinlikle Kaymakamlığa vekalet etmemiştir. Bu yasal olarak da mümkün değildir. 

Sabıkalı olduğu belirlenen şahısla ilgili yasal işlemler devam etmektedir" dedi. İlçe Kaymakamı Ahmet Ali Barış ise olayı haber haline getirebilmek için abartıldığını belirterek, "Kesinlikle bu kişi vekalet görevi yapmamış ve hiçbir yerde imzası yoktur. Ancak kişisel olarak kendimi rencide edilmiş hissettiğim için hakkında suç duyurusunda bulundum. Adem Yıldız isimli bu şahsın kesinlikle makam kullanması söz konusu değildir. Zaten bu hukuken mümkün değil" ifadelerine yer verdi. 

Vali Malay da yaptığı açıklamada, "Maalesef ülkemizde bu tür olaylar sık sık görülüyor. Bırakın kaymakamlığı bazı yerlere doktor olarak gidip aylarca yıllarca doktorluk yapanlara rastlıyoruz. 'Hakimim' deyip gidenler var. Bunlar çıkıyor. Tesadüf bir de 'Ben kaymakam refikiyim' diye çıkanlar da var.

 Bu şekilde biri Kaymakam Bey'e gelmiş. 'Benim yazım gelecek. Ben Adalete Bakanlığı'nda Genel Müdür yardımcısının oğluyum. Burada staj yapacağım' demiş. Onlar da tabi ilgi göstermiş, yanlarına oturtmuş. Sahte stajyer yeşil kart ile ilgili bir toplantıya da kaymakam ile birlikte katılmış. Ertesi gün 'Babam öldü' deyip ayrılmış gitmiş. Yani iki gün kalıyor ve gidiyor" dedi. 

Olaydan sonra kişi hakkında Kuşadası Kaymakamı tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Vali Mustafa Malay, şahsın aynı zamanda değişik suçlardan sabıkasının olduğunun belirlendiğini kaydetti. Vali Malay açıklamasının devamında "Yapılan araştırma neticesinde bu kişinin Kuşadası'nda bir iş yerinde garson olarak çalıştığı ortaya çıktı. Üzerinde sahte kimlik taşıdığı iddiaları var. Bu konu şu anda yargı aşamasında. Araştırılıyor. Ancak orada bir imza atması, birilerini dolandırması veya yazışma yapması imza atması söz konusu değil. Foyasının ortaya çıkacağını anlayınca bırakıp gitmiş" ifadelerine yer verdi. 

İlçe Kaymakamı Ahmet Ali Barış ise açıklamasında "20 gün önce izin kullandım. İzne çıkmadan bir gün önce Kaymakamlığımıza bir genç geldi. "Ben maiyet memuruyum. Kuşadası'na refik kaymakam olarak görevlendirileceğim. Yazım daha sonra gelecek. Önceden gelip sizinle tanışmak istedim" dedi. Ben ertesi gün izne ayrılmıştım. Ertesi gün Söke Kaymakamı vekalet ediyor. İki gün kaymakamlıkta durup 3. gün 'benim babam öldü' deyip çekip gitmiş. Toplantılara falan katılmadı. Olayı haber haline sokmak için olayın boyutlarını değiştirip mizansene ağırlık vermişler.

İftara katılmışım. Oysa olay Ramazan ayında gerçekleşmedi. Ben daha sonra böyle bir görevlendirmesi olmadığını öğrenince kendisinden şikayetçi oldum. Olayın tek mağduru benim. Bu kişinin nahoş şeyleri varmış. İsmi Adem Yıldız ve bu isim gerçek isim. Bu isim üzerinden işlem yapılıyor. Vekalet yapması hukuken mümkün değil" ifadelerine yer verdi.


iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:48:48
Güncelleme :13 Ekim 2006 Cuma 16:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?