22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sahte kontör kartlarına dikkat!

Kayseri'de, bir vatandaşın cep telefonu için marketten aldığı 250'lik kontör yükleme kartı sahte çıktı. 

Market sahibi Nihat Dursun, gelen müşterisine 250'lik Turkcell kontör yükleme kartı sattı. Olay, müşterinin kontör kartını aldıktan sonra içerisindeki kontör yükleme numarasının olduğu bölümün boş çıkması ve hattının müşteri ilişkileri departmanını araması üzerine ortaya çıktı. Markete gelen müşteri, kartın sahte olduğunu söyleyince diğer kontör kartlarının da aynı seri numaraya sahip olduğu görüldü. 

Kartları elden aldığını söyleyen marketin sahibi Nihat Dursun, zararlarının büyük olduğunu belirterek, "Orijinalinin birebir benzeri kontör kartlarının sahte olduğunu müşterimizin geri getirmesi üzerine fark ettik. 250 kontörlük kartları markete gelen satıcıdan aldık. Bu kartlar uzun zamandır satılmıyordu. Sahte olduğunu yeni anladık. Zararımız büyük. Tanımadığınız kişilerden kontör almayın. Başka kişileri mağdur olmaması için uyarıyoruz" dedi. 

Sahte kontör kartlarının, dikkatli incelendiğinde orijinal kartlara oranla baskısının daha kalitesiz ve boyutunun düşük olduğu dikkat çekiyor.
iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 13:57:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikret danabaş IP: 78.167.21.xxx Tarih : 29.06.2009 22:35:07

esnaflarımız tanımadıkları kişilerden ucuz bulup kontör alıp müşterilerini mağdur etmesin lütfen kontörleri yetkili bayiler ve yaysat başbayiilerinden faturalı olarak alsınlar 30 senedir yaysat son satıcısıyım hiç bir zaman seyyar satıcıdan kontör almadım