16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sahte paradan fuhuş şebekesine

HATAY’da fuhuş yaptığı için ‘tedbir’ kararıyla gönderildiği Sevim Demirkol Kız Yetiştirme Yurdu’nda bir gece kaldıktan sonra kaçan ve asayiş kontrolü sırasında sahte 100 YTL ile yakalanan 17 yaşındaki Z.A., verdiği ifadeyle fuhuş şebekesini çökertti. Z.A.’ya zorlu fuhuş yaptırdığı iddia edilen 3 kişi gözaltına alınırken 1 kadın aranıyor.

Hatay Emniyet Müdürlüğü, dün gece, Atatürk Caddesi’ndeki asayiş kontrolü sırasında Z.A.’yı kimlik kontrolü için durdurdu. Şüpheli davranışları dikkat çekince üzeri aranan Z.A.’nın cebinden sahte 100 YTL çıktı. Yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen Z.A. ifadesinde kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını iddia etti. 

Z.A.’nın verdiği bilgiler üzerine operasyon başlatan polis, fuhuş şebekesi oluşturdukları iddia edilen 59 yaşındaki Ahmet Ç. ve Adil G. ile 55 yaşındaki Mehmet K.’yı gözaltına aldı. Şebekenin kadın üyesi F.F.’nın ise yakalanması için de operasyonlar sürdürülüyor. Polis bu arada sahte paranın nereden alındığını da belirlemeye çalışıyor.

Çocuk Şube Müdürlüğü’nde psikolog gözetiminde bilgisine başvurulan Z.A.’nın daha önce fuhuş yaptığı için hakkında alınan ‘tedbir’ kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevim Demirkol Kız Yetiştirme Yurdu’nda yerleştirildiği, ancak burada bir gece kaldıktan sonra kaçtığı ortaya çıktı.

YURDA MAL EDİLEMEZ

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Z.A.’nın bir süre önce yurtta bir gece kaldıktan sonra kaçtığını belirterek, “Üzerinde sahte 100 YTL ile yakalandı. Bu sırada kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını söyleyince operasyon yapıldı. 3 kişi yakalandı, 1 kişi aranıyor. Z.A., yurtta 1 gün kalmış bir kız çocuğu, yurtta yetişmiş biri değil. Bu olayın yetiştirme yurtlarına mal edilmesi doğru olmaz” dedi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mevlüt Aydın da, Z.A.’nın Kırıkhan İlçe Cumhuriyet Savcılığı kararı ile fuhuştan gözaltına alınıp, yaşının küçük olması nedeniyle yurda tedbir mahiyetinde yerleştirildiğini, ancak buradan kaçtıktan sonra izine rastlanamadığını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 15:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?