22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sahte peygamberin eşi için karar

YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, kendisini “sahte peygamber” ilan eden Hatice Kübra Benlioğlu’nun öğretim üyesi eşi Yrd.Doç.Dr. Osman Nuri Benlioğlu’na ilişkin “öğretim üyeliği mesleğinden” ve “kamu görevinden çıkartılması” yönündeki teklifi 2 Şubat 2007 Cuma günü görüşerek, karar verecek.


YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, kendisini “sahte peygamber” ilan eden Hatice Kübra Benlioğlu’nun öğretim üyesi eşi Yrd. Doç.Dr. Osman Nuri Benlioğlu’na ilişkin “öğretim üyeliği mesleğinden” ve “kamu görevinden çıkartılması” yönündeki teklifi 2 Şubat 2007 Cuma günü görüşerek, karar verecek.

Kütahya’da kendini “peygamber” ilan ederek, dergaha çevirdiği evinde zikir yapan Hatice Benlioğlu’nun öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu’nun kader günü yaklaşıyor. Edinilen bilgiye göre, 2 Şubat 2007 tarihinde toplanacak olan YÖK Yüksek Disiplin Kurulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’nce Osman Nuri Belioğlu’na ilişkin yapılan ve YÖK’e gönderilen soruşturma raporunu görüşecek.

ÖĞRETİM ÜYELİĞİNDEN VE KAMU GÖREVİNDEN ATILSIN

YÖK’ün karara bağlayacağı idari soruşturma dosyasında, Yrd. Doç.Dr. Benlioğlu hakkında, “Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği”nin en ağır disiplin cezaları teklif ediliyor. Üniversite, Benliğolu’nun “öğretim üyeliği mesleğinden” ve “kamu görevinden çıkartılması” teklif etmişti.

AĞIR CEZADA DA YARGILANIYORLAR

Öte yandan YÖK Yüksek Disiplin Kurulu’nun, hakkında idari yönden son kararı vereceği Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu aynı zamanda karısı Hatice Kübra Benlioğlu ile birlikte hapis cezasıyla yargılanıyor. Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılık yapmak’ ve ’Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet’ suçlarından yargılanan çiftin 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Anka
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 10:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?