22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Sahte peygamberin eşi işten çıkarılsın'

Kütahya’da kendini “peygamber” ilan ederek, dergaha çevirdiği evinde zikir yapan Hatice Benlioğlu’nun öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Benlioğlu’nun, öğretim üyeliğinden ve kamu görevinden çıkartılması teklif edildi.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Osman Nuri Benlioğlu’na ilişkin yaptığı idari soruşturmayı tamamlayarak, raporu YÖK’e yolladı.

YÖK’e gönderilen idari soruşturma dosyasında, Yrd. Doç. Dr. Benlioğlu hakkında “Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği”nin en ağır disiplin cezaları istendi. Benliğolu’nun, öğretim üyeliği mesleğinden ve kamu görevinden çıkartılması teklif edildi.

YÖK 2 ŞUBAT’TA KARARI VERECEK

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’nün soruşturması, YÖK Genel Kurulu tarafından 2 Şubat 2007 tarihinde gerçekleştirilecek Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında ele alınarak karara bağlanacak. YÖK, Benlioğlu’ndan isteğine bağlı olarak son kez yazılı ya da sözlü savunmasını alacak ve kararını verecek.

Öte yandan idari yönden yükseköğretim kurumlarının yaptığı soruşturmanın dışında karı koca Benlioğlu hapis cezasıyla da yargılanıyor. Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’dini duyguları istismar yoluyla dolandırıcılık yapmak’ ve ’Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na muhalefet’ suçlarından yargılanan çiftin 3 yıldan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Anka
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 11:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?