20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sahte valiyi şeytan çarptı

Türk futbolunun efsanevi isimlerinden Rıdvan Dilmen, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un adını kullanarak kendisinden yardım isteyen sahte valinin foyasını ortaya çıkardı.

Mağdur bir hasta için para talebini hemen kabul etmeyen Dilmen, telefonla görüytüğü Vali Coş'tan, böyle bir isteği olmadığını öğrendi.

Konuyu derhal savcılığa ileten Coş da dolandırıcıların il dışından bir şebeke olduğunu, teknolojik imkanları kullanarak kendisini tanımayan ünlü kişiler üzerinden para toplamaya çalıştığını açıkladı. Şebekenin şu ana kadar dört kişiyle temasa geçtiğini ve 15 bin lira civarında dolandırdığını belirten Coş, vatandaşların, kendi adını kullanan bu tür kişilere prim vermemesini ve araştırma yapmasrını tavsiye etti.

Daha önce de benzer durumlarla karşılaştığını, kötü niyetli şahısların tuzaklarına karşı uyarı açıklamaları yaptıklarını vurgulayan Aydın Valisi Coş, "İnsanlarımızın iyi niyetinin ben veya valilik adına istismar edilmesini önlemek için çeşitli açıklamalar yaptık. Bu şebeke, ilimiz dışında. Özellikle malî durumu iyi ve daha önce de hayır yapmış insanları buluyorlar. Benim dikkatimi çekense bizimle doğrudan görüşmeyen insanları seçmeleri, çünkü sesimizi, ifadelerimizi ve üslubumuzu bilmemelerini istiyorlar. Konu adliyeye aksetti, gerekli araştırma yapılıyor. Rıdvan beyden de zor durumda olan birisi için para istemişler. Vatandaşlarımız bu konuda büyük ölçüde dikkatli davranıyor ve bizi arayıp gerçeği öğrenmek istiyor. Yine de az da olsa bunlara kanan insanlarımız var. Bu olay da adli makamlar tarafından inceleniyor." dedi.

Star
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 18:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?