15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sakka: Beni merak etmeyin, çıkacağım

Terör örgütü El Kaide'nin Türkiye yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri, İstanbul'da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerindeki bombalı saldırılara karıştıkları öne sürülen 73 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında Louai Sakka savunmasını yaptı.

558 gündür tutuklu olduğunu belirten Sakka, "Tutuklu olmamın nedeni, ABD'yi Irak bataklığına gömmemiz ve siyonist rejimi hedef almamızdır." dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, geçen duruşmasında ayağa kalkmadığı için salondan çıkartılan Sakka, savunmasını bu kez ayağa kalkarak yaptı. Konuşmasına Besmele ile başlayan Sakka, ifadesinde Kur'an-ı Kerim'den ayetlere yer verdi. İsrail gemisini hedef aldığı için 558 gündür tutuklu olduğunu belirten Sakka, "Ben komplonun ürünüyüm. Benim tutuklu olmamın tek nedeni, ABD'yi ve siyonizmi Irak'ta toprağa gömmemizdir." şeklinde konuştu.

Sakka ayrıca, kendisinin ve avukatının bilinçli bir saldırının hedefinde oldukları iddiasında bulundu.

Duruşmada, Irak'taki direnişçilere "Sizi özlüyorum" diye seslenen Sakka, "Yaptığımız cihadın meyvelerini almamızın zamanı geldi. Birgün yanınıza mutlaka geleceğim, beni bekleyin. Bana burada düşen; sabır ve dua etmektir." şeklinde konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 13:13:53
Güncelleme :16 Şubat 2007 Cuma 13:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?