15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sakka'ya konvoylu güvenlik

İstanbul’da 15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılara karıştıkları öne sürülen ve aralarında El Kaide örgütünün üst düzey sorumlusu Louai Sakka’nın da bulunduğu 73 sanığın yargılanmasına, bugün devam edilecek.

Sanıklardan Louai Sakka’nın kaçırılacağı yönündeki haberler nedeniyle, sanığın İstanbul adliyesine getirilişinde, duruşma sırasında ve Kandıra F tipi cezaevine geri götürülüşünde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Sakka’nın içinde bulunduğu cezaevi aracına, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip, 30 dolayında araç ile eşlik etti.

Güvenlik önlemleri, Gebze İlçesi’ne bağlı Şekerpınar beldesinde İstanbul’dan gelen polis ve askerlerin konvoya katılmasıyla daha da artırıldı.

Atatürk Havalimanı ve sınır kapıları da kaçırma ihtimaline karşı uyarıldı. İntihar saldırılarını organize ettiği iddiasıyla tutuklanan El Kaide örgütünün üst düzey sorumlusu Louai Sakka, 2005 Ağustos ayında İsrailli turist gemilerine saldırı hazırlığındayken Diyarbakır’da yakalanmıştı.




aa
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 18:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?