16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Saldırının izi İstanbul'da sürülüyor

Ankara'da düzenlenen intihar saldısının izi İstanbul'da da sürülüyor. Dün 7 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, saldırgan Güven Akkuş'un, İstanbul'da yaşayan ağabeyi ve dayısının ifadesine de başvurdu.

Akkuş'un, İstanbul Kartal'da oturduğu belirlenen ağabeyi ve Gazi mahallesinde oturduğu belirlenen dayısı, ifadelerine başvurulmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Akkuş'un ağabeyi ve dayısı, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Emniyet güçleri, Ankara'daki saldırıyla ilgili, İstanbul'da iki operasyon düzenledi.

İlk operasyonda yakalanan 4 kişiden 2'sinin Ankara'daki bombayı hazırlayan kişiler, 1 kişinin ise örgütün kuryesi olduğu ileri sürülüyor.

İkinci operasyonda ise 3 kişi gözaltına alındı. Emniyet kaynakları, gözaltına alınan kişilerden bir kadının, canlı bomba olduğunu itiraf ettiğini belirtti.

Saldırıda ölenlerin 3'ü toprağa verildi

Ankara'daki intihar saldırısında hayatını kaybeden 6 kişiden 3'ünün cenazesi ise Ankara ve Yozgat'ta toprağa verildi. Cenaze törenlerinde terör lanetlendi.

Ankara Ulus'taki patlamada yaşamını yitiren 44 yaşındaki Bilal Genç'in cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak, memleketi Yozgat'ın Aydıncık ilçesine götürüldü.

Genç için Aydıncık Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Törende Genç'in ailesi fenalık geçirdi.

Kaymakamlık binası önünde toplanan kalabalık, terör örgütü aleyhine slogan attı. Bilal Genç'in cenazesi Kazankaya beldesinde toprağa verildi.

Serdar Karayiğit'in cenazesi ise Ankara'nın Bala ilçesi'ne bağlı Ergin köyünde toprağa verildi.

Burada da kalabalık terörü sloganlarla kınadı. Karayiğit'in evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Saldırıda yaşamını yitiren 19 yaşındaki İsa Kalkır'ın cenazesi ise Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi Berçinçatak köyünde defnedildi. Kalkır'ın fenalık geçiren yakınları güçlükle sakinleştirildi.

Anafartalar Çarşısı'ndaki bir manifaturacıda asgari ücretle çalışan İsa Kalkır, ağustos ayında askere gidecekti.
aa
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 15:13:35
Güncelleme :24 Mayıs 2007 Perşembe 15:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?