22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samast ve 5 kişinin sorgusu sürüyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmesi Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan Ogün Samast'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları sürüyor.

Olaya ilişkin Samsun ve Trabzon'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen Ogün Samast ve diğer 5 kişi, örgütlü suçlarla yetkili cumhuriyet savcıları nezaretinde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanıyor. Aynı olaya ilişkin gözaltına alınan M.A.T. ile E.Ş'nin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu arada, Hrant Dink'in öldürüldüğü Şişli Halaskargazi Caddesi'nde yapılan incelemelerde bulunan 3 adet boş kovanın, Ogün Samast'ın Samsun'da gözaltına alındığı sırada üzerinde ele geçirilen el yapımı 7.65 milimetre çaplı tabancadan atıldığı tespit edildi. İncelemelerde, bu silahın başka bir olayda kullanılmadığı anlaşıldı.

Öte yandan, Ogün Samast ile diğer şüphelilerin Trabzon'da sürekli gittikleri 2 internet kafeden elde edilen bilgisayarların Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nde incelemelerinin de sürdüğü ve elde edilen bilgilerin istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüklerince değerlendirildiği belirtildi.

a.a
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:22:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?