16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Samsun'a 19 tekneyle çıkacağız

Pazar günü İzmir’de yapılan Cumhuriyet Mitingi’nden sonra yarın da saat 11.00’de Samsun’da miting var. Atatürk’-ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşını başlattığı tarihin yıldönümünde düzenlenen mitinge Atatürk gibi vapurla gitmeyi planlayan düzenleme komitesinden Türkan Saylan, bu isteklerinin gerçekleşemediğini söyledi.

Türkan Saylan şöyle konuştu. “Gemi bulamadık. Onun yerine 19 balıkçı teknesini Atatürk teknesi haline getiriyoruz. Samsun’da 19 balıkçı teknesi kiraladık. Otobüslerle Samsun’a gideceğiz. Valilikle görüşmelerimiz bugün tamamlanacak. Teknelere nereden bineceğimizi belirleyeceğiz. Miting meydanına Atatürk gibi teknelerle gideceğiz.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan,İzmir’deki mitingin son olmasını planladıklarını ancak, Samsun mitingi için daha önce izin alınmış olması nedeniyle değişiklik yapıldığını söyledi. Saylan, 20 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak miting için hazırlıkların bugün tamamlanacağını, kendisinin de mitingde bir konuşma yapacağını belirterek “Samsun’a gemiyle gitmeyi planlıyorduk. Bunun için de bir vapur kiralamak için görüşmeler yapıyorduk. Ancak uygun bir gemi bulamadık. Bunun yerine 19 Atatürk teknesiyle miting meydanına çıkacağız. Samsun’daki mitingin de büyük coşkuyla yapılacağını düşünüyoruz” dedi.





Vatan
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?