15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samsun'da 34 öğrenci zehirlendi

Samsun Fatih İlköğretim Okulu'nda hafta sonu kursuna giden 34 öğrencinin, yedikleri yiyeceklerden zehirlendiği bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Fatih İlköğretim Okulu'nda hafta sonu kursuna giden 34 öğrenci, kantin ve okul çevresinde bulunan bakkaldan poğaça ve kola alarak yedi. Bir süre sonra mide bulantısı ve şiddetli baş ağrısı şikayetlerinde bulunan öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri tarafından Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan incelemelerde öğrencilerin zehirlendiği tespit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri, olayla soruşturma başlattı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, zehirlenmenin neden kaynaklandığını bulmak için kantin ve bakkaldan numune alarak Samsun Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderdi. 

Fatih İlköğretim Okulu kantin işletmecisi Mustafa Uzun, öğrencilerin kantinden yedikleri yiyeceklerden zehirlenmediğini iddia etti. Uzun, zehirlenen öğrencilerin bir kısmının kantinden, bir kısmının ise bakkaldan çeşitli yiyecekler alıp yediklerini, bu nedenle zehirlenmenin kantinden yediklerinden meydana gelmediğini öne sürdü. Uzun, öğrencilerin 'su'dan zehirlenmiş olabileceğini ileri sürerek, "Eğer zehirlenmeler bizden kaynaklanmışsa ben cezama razıyım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 17:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?