16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Samsun'da balıkçı eylemi

Samsun'da seyyar balıkçılar, Büyükşehir Belediyesinin sokakta balık satışını yasaklaması sonrasında kendileri için yapılması planlanan iş yerlerinin küçük ve merkezden uzak olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin İlyasköy Mahallesi'nde yapmayı planladığı 100 iş yeriyle ilgili proje, seyyar balıkçılar tarafından protesto edildi. Aileleriyle Balık Hali'nde toplanan bir grup balıkçı, slogan atarak Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. Burada oturma eylemi yapan balıkçılar, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile proje hakkında görüşmek istedi.

Projeye göre yapılması planlanan iş yerlerinin hem küçük hem de merkezden uzak olduğunu belirten balıkçılar, Yabancılar Pazarı gibi kendilerine de merkezde bir yer tahsis edilmesini istediler.

Beklemelerine rağmen Başkan Yılmaz ile görüşemeyen balıkçılar, iş yerlerinin merkezden uzak olması nedeniyle satış şanslarının az olduğunu, Karadeniz'deki birçok ilde balıkçıların kentin merkezi yerlerinde bulunduğunu söylediler.

İstekleri kabul edilene kadar protestoların devam edeceğini, sonuca ulaşılamaması durumunda ise eylemlerini TBMM'ye yürüyerek göstereceklerini belirten balıkçılar,daha sonra dağıldılar.

AA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?