19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Samsun'da bir polis şehit düştü

Samsun'da, devriye görevi yapan polis ekiplerine, akşam saatlerinde meydana gelen silahla yaralama olayının zanlıları olduğu iddia edilen şahıslarca ateş açıldı. Açılan ateşte bir polis memuru hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında devriye gezen polisler, Lise Caddesi üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen silahla yaralama olayının zanlılarının kullandığı 34 BD 8110 plakalı otomobili durdurmak istedi. Duruşehir mevkiinde zanlıların kullandığı aracı kıstıran polis ekiplerine araçtan ateş açıldı. Açılan ateşte Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu polislerinden Aladdin Pergel kalbinden yaralandı. Samsun Devlet Hastenesi'ne kaldırılan Pergel, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı.

GÜNCELLEME:

Samsun'da, tabancayla 3 kişiyi yaralayıp kaçan saldırganların, kendilerini yakalamak isteyen polise ateş açması sonucu çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken, saldırganlardan biri ölü, biri ise sağ olarak ele geçildi. Kaçan diğer şahısların ise yakalanmasına çalışılıyor. 

Olay, Kazımkarabekir Mahallesi'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Selahiye Mahallesi Teşvikiye Sokak üzerinde akşam saat 21.00 sıralarında 55 GS 276 plakalı otomobil ile 34 BD 8110 plakalı otomobilin dar sokakta birbirlerine sürterek geçmesi ve 34 BD 8110 plakalı otomobilin sağ yan aynasının kırılması üzerine, her iki araçta bulunanlar arasında kavga çıktı. Bu sırada 34 BD 8110 plakalı otomobilde bulunan şahıslar, karşı araçta bulunanların üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Olayda, silahlı saldırıya uğrayan Arif Akçay (32), Zafer Çelik (27) ve Sabri Akdemir yaralandı. Silahlı saldırganların kaçtığı 34 BD 8110 plakalı otomobili saat 23.00 sıralarında Lise Caddesi üzerine fark eden polis, alarma geçti. Bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Ancak, silahlı saldırganlar aracın farlarını söndürerek bir süre izini kaybettirdi. Bölgeyi ablukaya alan polisten kaçan saldırganlar, Kazımkarabekir Mahallesi'nde kıstırıldı. Saldırganların içinde bulunduğu otomobil, Gülaçtı Sokak üzerinde 55 SY 902 plakalı minibüsle çarpıştı. Yaya olarak kaçmak isteyen saldırganlar, yakalanacaklarını anlayınca polise tabancayla ateş açtılar. Çıkan silahlı çatışmada Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda görevli polis memuru Alaaddin Pergel (36), kalbinden vurularak ağır yaralandı. Meslektaşları tarafından Samsun Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan polis memuru Alaaddin Pergel, şehit oldu. Olay sırasında Eyüp Ersoy, Yaşar Erkan Sokak üzerinde ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinden kaçan Ahmet S, ise kısa sürede yakalandı. Kaçan diğer saldırganların yakalanmasına çalışılıyor. Samsun polisi, olay bölgesinde geniş çaplı operasyon başlattı. 

Polis memurunun şehit olması, Samsun Emniyet teşkilatını yasa boğdu. Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, olayın ardından Devlet Hastanesi'ne gitti. Emniyet Müdürü İlhan, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Dar bir sokakta iki aracın birbirine sürdürmesi sonucu silahlı kavgada 3 kişiyi yaralayan şahısların kaçtığı araç ile ekiplerimiz sıcak temas sağladı. Saldırganların silahla polise ateş açması sonucu bir meslektaşımız şehit oldu. Olaya karışan bir kişi ölü olarak ele geçirildi. Kaçan bir kişiyi ise yakalama çalışmamız sürerken, bir kişi ise sağ olarak ele geçti. Herkes hak ettiği cezayı bir gün mutlaka alacaktır. Operasyon devam ediyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 02:54:05
Güncelleme :11 Eylül 2006 Pazartesi 03:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?