22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samsun’da büyük miting

Türkiye’de dalga dalga yayılan Cumhuriyet mitinglerinin en anlamlılarından biri, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı ve Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığı Samsun’da yapılacak.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 20 Mayıs’ta düzenleyeceği "Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz" mitinginin hazırlıkları sürerken, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe de davet edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek olan miting için binlerce Türk Bayrağı hazırlandığını ifade eden ADD Samsun Şube Başkanı Şükrü Kumbasar, çevre illerden çok sayıda insanın Samsun’a otobüslerle gelmesini beklediklerini söyledi.

Kumbasar, Hürriyet’e şunları söyledi: "14 Nisan’da başlayan mitinglerin en anlamlısının, 19 Mayıs ruhunu yaşatan Samsun’da düzenlenmesi için çalışmalarımıza başladık. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin de mitinge katılmasını sağlayacağız. Şişli Belediyesi’nin hazırladığı ve Samsun Valiliği’ne verdiği 3.8 kilometrelik dev Türk Bayrağını da mitingde kullanacağız. O gün Samsun kırmızı beyaz renklere bürünecek
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 10:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?