22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samsun'da duvarlarda ilginç sloganlar

SAMSUN'da geçen ay düzenlenen başarılı bir operasyonla yakalanan Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın İstanbul'a gönderilmesinin ardından şehirde bazı yerlere şablon kullanılarak püskürtme boya ile ‘Bir Türk Dünyaya Bedeldir’, ‘Bütün Dünya Türk Olsun’ gibi sloganlar yazılmaya başlandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın Samsun'da 20 Ocak günü yakalanıp ertesi gün İstanbul'a gönderilmesinden birkaç gün sonra bazı kişilerin şehirde değişik yerlere şablonla çeşitli mesajlar yazılmaya başlandı. Yazılardan biri Katolik Kilisesi'nin duvarına, diğeri Atakum Beldesi'ndeki Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi karşısındaki yere, bir diğeri de Samsun- Ankara yol ayrımında bulunan Kürtün Köprüsü'nün altına yazıldı.

Yazıların püskürtme yağlı yağlı boya ile yazılması dikkat çekti. Güvenlik güçleri ise bu yazıların üzerini açık kiremit rengi boya ile kapattı. Ancak alt zeminde süliet halinde okunabilen yazılarda, ‘Bir Türk Dünyaya Bedeldir’, ‘Bütün Dünya Türk Olsun’ ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

Öte yandan Samsun'da Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın yakalanmasından sonra 26 Ocak tarihinde Lise Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Şengün Pasajı'na sabaha karşı saat 02.00 sıralarında bomba atıldı.

28 Ocak tarihinde Atakent Beldesi'nde faaliyet gösteren Agope Kilisesi Derneği taşlandı. Tabelası siyah boyayla boyandı. Daha sonra 6 Şubat günü sabaha karşı yapılan bir bomba ihbarında da Ogün Samast yakalandıktan sonra çekildiği iddia edilen ikinci kaset bulundu.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 13:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?