22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samsun'da otogar bahçesine bomba

Samsun'da, Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin bahçesine pimi çekilmiş halde bırakılan eğitim amaçlı el bombası, korku ve paniğe neden oldu. 

Edinilen bilgiye göre, saat 09.30 sıralarında otogarın bahçesindeki çimleri makineyle kesen bahçıvan Murat Kahraman, çim biçme makinesinin dişlilerine bir cismin takıldığını fark etti. Kahraman, makinenin dişlisinden çıkarttığı cismin el bombası olduğunu görünce hemen bombayı yere bırakarak kaçtı. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine haber verildi. 

Jandarma ekipleri, bahçede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Bahçenin içinde bulunan vatandaşları ve otomobilleri bulundukları yerden uzaklaştıran ekipler, Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanı istedi. Bu sırada olay yerine gelen İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Yücel, el bombasının eğitim amaçlı kullanılan bir bomba olduğunu, paniğe gerek olmadığını açıkladı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü'nün özel kıyafetli bomba imha ekibi, fünyeyle el bombasını patlattı. 

Bahçıvan Murat Kahraman, makineyle çimleri keserken bir cismin dişlilere takıldığını belirterek, "Ben dişlilere demir takıldığını zannettim. Elimle dişlilerden cismi çıkardığımda el bombası olduğunu görünce fırlatarak kaçtım ve gördüğümü jandarma ekiplerine haber verdim" diye konuştu. 

İl Jandarma Komutanlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2007 Cumartesi 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?