15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Samsun'da protokol krizi

Atatürk'ün Samsun'un Havza İlçesi'ne gelişinin 88'inci yıldönümünün kutlandığı törende protokol krizi yaşandı. Törene katılacak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in açıklanandan 10 dakika gecikmesi üzerine, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ve eşi Derya Beştepe törenin yapıldığı stadı terketti.


Mustafa Kemal Atatürk'ün 25 Mayıs 1919'da Havza'ya gelişinin 88'inci yıldönümü nedeniyle ilçede bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk kutlamalar Kavak İlçesi'nde yapıldı. Buradaki törene, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Törenlerin ardından protokol üyeleri Havza ilçesine hareket etti. Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve partililer, Havza'daki törenlere katılmak üzere gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i karşılamak üzere Boğaziçi Mevkii'ne gitti. Saat 14.00'de İlçe Stadı'nda yapılacak törenler için Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe ve eşi Derya Beştepe, protokol tribününde beklemeye başladı. Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler 10 dakika geç kalınca Tümgeneral Beştepe, eşiyle birlikte saat 14.10'da stattaki tören başlamadan ayrıldı. Onlar ayrıldıktan birkaç dakika sonra da Bakan Eker stada geldi ve tören başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende sıcak havadan etkilenen bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. Bazıları da öğretmenleri ile birlikte şemsiye altında güneşten korunmaya çalıştı. Amasya Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle renklenen etkinlikler öğrencilerin gösterileri ve tören geçişi ile son buldu.




DHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:24:33
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?