22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şanlıurfa'da tehlikeli kavga!

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarftarları ile ülkücü gençler arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta yapılan öğrenci konseyi başkanlık seçimlerini ülkücü grubun desteklediği adayın kazanması üzerine başlayan gerginlik, dün kavgayla sonuçlandı. DTP'li 4 yöneticinin tutuklanmasını protesto eden bir grup, daha sonra Haşimiye Meydanı'nda bulunan Ülkü Ocakları binasına doğru harelket etti. Ülkü Ocakları binası önünde ülkücü gençlerle karşılaşan grup, taş ve sopalarla birbirine girdi. Olay yerine hemen çevik kuvvet ekibi gönderildi.

Emniyet güçlerinin anında müdahalesi sonucu kavga büyümeden önlenirken, olayda ülkücü olduğu belirtilen Erdinç T. (22) yaralandı. Yaralı genç, Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu arada, olay yerinde bulunan gazeteciler görüntü almak isterken, bazı şahısların engellemesi ile karşılaştı. Gazetecilerin üzerine yürüyen grup, polis tarafından engellendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Polis, Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) önünde güvenlik önlemi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 10:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rıfat66 IP: 88.242.130.xxx Tarih : 19.11.2007 15:48:29

son 2 ayda yaklaşık 40 şehid verdik.milyonlar sokağa döküldü.teröre hayır mitingleri yapıldı sonuç ne oldu milletin tansiyonu düşünce pkk yandaşı(misilleme gösterileri yapmaya başladılar.tabi karşılarında yine bu milletin karşılıksız sevem türk evlatları kaldı halkın büyük bir kesmi yine bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın fikriyle hareket etmeye devam ediyor.şunu bilmeliyiz ki sivilde teröre hayır diyenler hainlere tepki gösterenler hep ezildiler.allah o okulda ki ülkücü kardeşlerime sabır ve güç versin allah yardımcıları olsun.yaralanan arkadaşımıza acil şifalar dilerim....