19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şanlıurfa'da yoğun yağış: 2 kişi kayıp

Şanlıurfa'da gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonucu sele kapılan aynı aileden 3 kişiden 2'si kayboldu. Şanlıurfa'da gece etkili olan sağanak yağış sonucu sele kapılan karı kocanın cesedi bulundu.

Şanlıurfa ile bazı ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak olarak devam eden yağış, gece saatlerinde etkisini artırdı.

Bu nedenle bazı köy ve mahallelerde kimi ev ve işyerlerini su basarken bir otomobille kent merkezinden Körkuyu köyüne dönmeye çalışan geçici köy korucusu İbrahim Bülbül, eşi Nofa Bülbül ile ailenin adı öğrenilemeyen bir oğlu köy yakınlarındaki köprüde sele kapıldı.

Söz konusu ailenin oğulları bir süre sonra kendi imkanıyla kurtulurken, anne ve babası kayboldu. Bu kişilerin aranmasına devam ediliyor. 

Sele kapılan karı kocanın cesedi bulundu

Şanlıurfa'da gece etkili olan sağanak yağış sonucu sele kapılan karı kocanın cesedi bulundu.


Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa ile bazı ilçelerinde gece boyunca devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış sonucu Körkuyu yakınlarında sele kapılan İbrahim ve Nofa Bülbül'ün cesedi, jandarma ekipleri ve köylülerce yapılan arama sonucunda, Sarıkuyu köyü yakınlarındaki bir derede bulundu.

Bülbül çiftinin cenazeleri, Şanlıurfa Devlet Hastanesindeki otopsinin ardından, toprağa verilmek üzere Körkuyu köyüne götürüldü.

Bu arada, Keçili ve Körkuyu köyleri arasında bir traktörde mahsur kalan 3 kişinin de gece bölgeye giden sivil savunma ekiplerince kurtarıldığı öğrenildi.

Şanlıurfa kent merkezi, Siverek ve Ceylanpınar ilçelerinde de gece boyunca devam eden yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastığı, özellikle Kaynaklı, Sumaklı, Koçak, Körkuyu ve civarındaki bazı köylerde büyük çaplı maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

Söz konusu köylerdeki ev ve hayvan barınaklarının bir bölümü ile araçlar su altında kalırken, bazı köylerde hayvanların telef olduğu, bazı köy ve mezra yolları ile buradaki köprülerin tahrip olduğu belirtildi.

Bölgedeki bir çok köyde, elektrik kesintisi yaşandığı, telefon bağlantısı kurulamadığı bildirildi. Sivil savunma, Devlet Su İşleri ve jandarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları da devam ediyor.














A.A.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 10:06:29
Güncelleme :28 Ekim 2006 Cumartesi 14:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?