22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Santral devre dışı, yatağan soluksuz kaldı

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde inversiyon nedeniyle havadaki kükürtdioksit ve partikül madde miktarının yükselmesi üzerine Termik Santral devre dışı bırakıldı.

İlçede dün öğle saatlerinde tehlike sınırı 500 mikrogram/ metreküp olan havadaki kükürtdioksit miktarı 922 mikrogram/ metreküpe, 150 olan partikül madde miktarı da 333 mikrogram/ metreküpe ulaştı.

İnversiyon nedeniyle kirli havanın kentin üzerine çökmesiyle birlikte Yatağanlılar zehir solumaya başladı. Saat 12.30'da santralın çalışan iki ünitesi devre dışı bırakıldı. Yatağanlılar, gün boyunca ev ve işyerlerinden çıkmamaya özen gösterdi. Bazı veliler de çocuklarını okula göndermedi.

Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ, birinci ünitenin, bacagazı arıtma tesislerinde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle zaten çalışmadığını, faaliyetteki diğer iki ünitenin de, rüzgarın aniden durması ve inversiyon olayı yaşanması nedeniyle devre dışı bırakıldığını söyledi.

Tığ, “Perşembe günü saat 12.25'ten itibaren üniteleri devre dışı bıraktık. Hava çok durgundu. İnversiyon olayı ve halk sağlığı nedeniyle tüm üniteleri durdurduk. Şu anda da havada rüzgar olmadığı için üniteleri çalıştırmıyoruz. Havanın düzelmesini bekliyoruz” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 12:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?