22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Satranç dünyası şokta!

İstanbul Satranç Geliştirme Merkezi ve Müzesi Başkanı Halil Sertaç Dalkıran hakkında iki kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin suçlamalar satranç dünyasında şaşkınlık yarattı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, konuyla ilgili olarak VATAN’a yaptığı açıklamada, Dalkıran’ın soruşturma sonuçlanıncaya kadar satranç faaliyeti yapamayacağını, merkezde de inceleme yapılacağını belirtti.

Yazıcı şöyle konuştu: “Bu suçlamadan gazetenizdeki haberden sonra bilgi sahibi olduk. İddialarla ilgili ‘Federasyonun komplosu’ demiş. 1.5 milyon ilköğretim öğrencisine ulaşmış federasyonunun böyle bir komplo içine girmesi için aptal olması lazım. Bu iddiaları nedeniyle Dalkıran hakkında 100 bin YTL’lik tazminat davası açacağız. Onunla ilgili iddialar eğer doğruysa bizim için çok üzüntü verici bir olay olacaktır. Böyle seçkin bir camiada, suçlama düzeyinde bile olsa bu olayın yaşanmasından dolayı büyük şok ve şaşkınlık yaşıyoruz.”

Ünlü satranççı ‘çocuk taciz’ etmekle suçlanıyor

Hilal Öztürk/VATAN
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 10:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur erdemli IP: 88.232.141.xxx Tarih : 7.09.2007 10:46:32

ŞOK ŞOK ŞOK ÇOCUKLARIMIZA SANTRANCI SAPIKLARMI ÖĞRETİYOR TABİ KALICI OLMASI İÇİN YÖNTEMİDE BULMUŞLAT YAZIKLAR OLSUN EMANET ETTİĞİMİZ KİŞİLERE BAKIN... ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ LÜTFEN HERKES HABERLERE YORUMUNU YAZSIN BURDA BİZDE VARIZ DİYEBİLELİM İYİ GÜNLEEEEER