27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Saunacı Zengin akıllı çıktı

Sauna Çetesi lideri Kasım Zengin, akıl sağlığı yönünden sağlam çıktı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi sağlık kurulu, Zengin'in akıl sağlığının yerinde olduğunu belirterek, cezai sorumluluğunun tam olduğunu bildirdi.

Bazı özel saunalarda gizli çekim yapıp, tanınmış işadamlarından şantajla para isteyen çetenin lideri Kasım Zengin (ortada) , bir sünnet düğününde eski Emniyet Genel Müdür vekili Ertuğrul Çakır ve ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'le birlikte görüntülenmi
Aralarında eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır, sanatçı İbrahim Tatlıses ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ihraç edilen Yüzbaşı Nuri Bozkır'ın da bulunduğu 18 sanıklı Sauna Çetesi Davası'na, dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Kasım Zengin'le birlikte tutuklu 5 sanık ve Ertuğrul Çakır ile tutuksuz yargılanan sanıklar katıldı. Askerî mahkemeden aldığı ceza nedeniyle tutuklu bulunan sanık eski yüzbaşı Nuri Bozkır ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Süreyya Gönül, akıl sağlığı muayenesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen sanık Kasım Zengin'in raporunun geldiğini ifade etti. Hastanenin sağlık kurulunca verilen 13 Aralık 2006 tarihli raporda, Zengin'in suç tarihinde ve halen ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Raporun içeriğini okuyan Mahkeme Başkanı Gönül, sanık Zengin'e, "Maşallah rapora göre sağlamsın." dedi. Hastanede bazı şeyler yaşadığını, bunları açıklamak istediğini söyleyen Kasım Zengin, "13 gün boyunca doktor yüzü görmedim. İtirazım var." diye konuştu. Zengin, mahkemeye yazılı dilekçe sundu ve rapor konusundaki itirazını belirterek, tahliye talebinde bulundu. Tutuklu sanıklar da tahliye talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, dava dosyasında eksik kalmadığını, esas hakkındaki mütalaanın bildirilmesi için dosyanın savcılığa verilmesini talep etti. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın tamamlanması için dava dosyasının savcılığa verilmesine karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı önümüzdeki yıla erteledi. Sauna Çetesi soruşturması sırasında Kasım Zengin'in Ankara Numune Hastanesi'nce kronik şizofren raporu olduğu ortaya çıkmıştı. Şizofren olduğunu belirterek cezai ehliyetten kurtulmaya çalıştığı öne sürülen Zengin'e Numune Hastanesi'ndeki muayene sonrasında ise sağlam raporu verilmişti. Cumhuriyet Savcısı Kelkit'in hazırladığı iddianamede, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Nuri Bozkır, Kasım Zengin ve sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 kişi hakkında 2 yıl 3 aydan 74 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.


Metin Arslan/zaman
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 14:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?