20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Savcı tutuklama istedi

İfadeleri tamamlanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ilk sorguları tamamlanan Aydın Bıyıklı ile Oda Tv yazarı İklim Bayraktar Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Protokol kapısından binaya alınan Bıyıklı ve Bayraktar, soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Zekeriya Öz’e ifade verdi.

Bu kişilerden 2 saat sonra da gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık, adliyeye sevk edildi. Nedim Şener’in Zekeriya Öz tarafından sorgulaması yaklaşık 5 saat sürdü. Daha sonra Zekeriya Öz, gazeteci Ahmet Şık’ı bir saat sorguladı.

Gazeteciler ve yakınları, Şener ve Şık'ı adliyeye alınırken alkışladı. Kalabalık grup, ayrıca çeşitli sloganlar attı. Bu arada, polisin adliye önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. 50’den fazla polis, gazetecilerin görüntü almaması için büyük çaba harcadı.

Savcılık soruşturmasından sonra Aydın Bıyıklı ile Oda Tv yazarı İklim Bayraktar serbest bırakıldı.

Nedim Şener ile Ahmet Şık ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Müyesser Yıldız, Yalçın Küçük, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk ve Sait Çakır’ın emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Afganistan’da bulunan ve hakkında gözaltı kararı olan MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun ise yakında Türkiye’ye döneceği belirtildi.

Gözaltındaki Mümtaz İdil hastaneye kaldırıldı

Ergenekon soruşturması çerçevesinde önceki gün gözaltına alınan Odatv Ankara temsilcisi gazeteci-yazar A. Mümtaz İdil, hastaneye kaldırıldı.

Uzun süredir yemek borusu kanseri teşhisi nedeniyle tedavi gören İdil, bu rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a sorgulanmak üzere gönderilmemişti. Gözaltında tutulduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde rahatsızlandı. Gece İbni Sina Hastanesi’nin acil servisine kaldırılan İdil, göğüs hastalıkları bölümün tedaviye alındı.

Mümtaz İdil’in yoğun bakımda olduğu bildirildi.

 

İHA/ajanslar
Yayın Tarihi : 5 Mart 2011 Cumartesi 16:45:43
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 09:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?