28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Savcılara ağır eleştiri

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, ``Siyasallaşma eğiliminde olan savcılar bundan sonra daha dikkatli olacaktır`` dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyona katılan Nuri Ok, gazetecilerin soruları üzerine, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya`nın meslekten men edilmesine ilişkin HSYK kararını değerlendirdi.

Ok, Sarıkaya`nın avukatlık yapamayacağını, Van Barosu`nun bu kişinin avukatlık yapmasına imkan tanıması durumunda da bunun etik bir sorun meydana getireceğini ifade etti.

Sarıkaya kararında, askerin baskısının olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Ok, bunu, ``gülünç`` bulduğunu söyledi. Ok, ``Ne askerin ne de başka bir gücün yargı üzerinde etkisi olur. Siyasallaşma eğiliminde olan savcılar bundan sonra daha dikkatli olacaktır`` dedi.
Nuri Ok, Türkiye`nin, AİHM`de savcıların etkili soruşturma yapmaması nedeniyle pek çok kez mahkum olduğuna dikkati çekti. Başsavcı Ok, savcı Sarıkaya hakkındaki ihraç kararının gerekçesinin 25 Nisan Salı günü yazılacağını bildirdi.

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı`yla ilgili sorular üzerine de Ok, önemli olan iki şey bulunduğunu; sade vatandaş ile terör eylemine karışanların birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi. Ok, terör eylemi yapanın, yasa kapsamına alınması gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 00:06:55
Güncelleme :24 Nisan 2006 Pazartesi 00:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?