28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Savunacak avukatları yok

7 kişiyi öldüren katiller avukat bulmakta zorlanıyor. Baro tarafından görevlendirilen Avukat Ufuk Namalan, vicdanen rahat olamadığı için hazırlık tahkikatından sonra sanıkların savunmalarını üstlenmeyeceğini söyledi.

Bu arada zanlıların 3 günde yakalanmadan nasıl binlerce kilometre yol yapabildiklerine yönelik tartışmalar da sürüyor.

Avukat Ufuk Namalan, katil zanlısı olarak tutuklanan Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe’nin savunmalarını yapmak üzere Ankara Barosu tarafından görevlendirildi. hazırlık tahkikatında görev yapan Namalan zanlıların tutuklanmalarına itiraz etti.

İki zanlının hakim karşısında susma hakkını kullandığını belirten Namalan bu süreçte avukat olarak görevini eksiksiz yaptığını, ancak hiçbir aşamada içinin rahat olmadığını söyledi.

Vicdanen hazır olmadığını belirten Avukat Namalan, “İlk baştan itibaren düşündüm. Burada daha ilk aşamada görev bana tevdi edilirken ve şahısların Adli Tıp’tan gelmelerini beklerken; ailemden, annemden, eşimden, akrabalarımdan “İki çocuğun var” şeklinde serzeşinler oldu. Benim de o anda kafamda oluştu. Bunlar bir başlangıç olabilir. Biz bu işten kaçarsak bizim çocuğumuzun da başına gelebilir” diye konuştu.

Zanlı aileleri Namalan’dan bundan sonraki süreçte de savunmayı üstlenmesini istedi. Ancak Namalan zanlı ailelerinin taleplerini reddetti.
BİNLERCE KM NASIL GİTTİLER SORUSU CEVAP BEKLİYOR
Öte yandan zanlıların üç gün boyunca cinayet işleyerek binlerce kilometre dolaşabilmesine yönelik tartışmalar sürüyor. Büyük bir güvenlik zafiyeti bulunduğu görüşünü taşıyanlar resmi bir soruşturma açılması, bir müfettiş görevlendirilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Ancak İçişleri Bakanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü’nden şu ana kadar bu yönde bir açıklama yapılmadı.
NTV
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 22:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?