16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Sayın Öcalan'a af istediler!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kars il teşkilatı tarafından düzenlenen Nevruz mitinginde "Sayın Öcalan" sloganları atıldı, terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın posteri açıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı mitinge, DTP Genel Başkan Yardımcısı Saadet Becerikli, DTP Kars İl Başkanı Mahmut Alınak, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) adına Hayati Mehmedoğlu ve partililer katıldı. Nevruz ateşi yakıldı. Burada Kürtçe, "Biji sero Apo" (Yaşasın başkan Apo) ve "Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan", "Sayın Öcalan" sloganları atıldı. DTP Genel Başkan Yardımcısı Saadet Becerikli, Nevruz'un, kardeşlik, dayanışma ve dostluk günü olduğunu, öfkelerin yakılan ateşle kül olup gittiğini gün olduğunu söyledi. 

DTP İl Başkanı Mahmut Alınak'ın konuşması sırasında ise Öcalan'ın posteri açıldı ve "Sayın Öcalan" sloganları atıldı. Alınak, "Bir insana sayın demek eğer suçsa o zaman sayın Menderes demek de suçtur, sayın Celal Bayar demek de suçtur" diye konuştu. Alınak, ayrıca "Gençlerin ölmemeleri, gençlerin kanının dökülmemesi, asker ve gerilla gençlerin kanının durması ve bu savaşın durması Öcalan'ı da kapsayacak bir affı gerektiriyorsa, Öcalan için de bir af yasası diyoruz" dedi. 

Miting boyunca annesinin omuzlarında zafer işareti yaparak slogan atmaya çalışan 3 yaşındaki bir bebek bütün dikkatleri üzerine topladı.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 17:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Azad IP: 88.230.71.xxx Tarih : 25.03.2007 00:20:02
Hainlere yol vermek lazım. Güzel ülkemiz bu ihanetleri hak etmiyor. barzaniye layık oldular bu sloganları atan ve attıranlar.