22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Seçim çalışması zehir oldu

Erzincan'da seçim çalışması için gidilen köyden dönen bağımsız milletvekili adayı Mustafa Kul'un seçim otobüsünün üzerindeki vatandaşlar, yüksek gerilim hattına değince 11 gencin tedavisi sürüyor.

Edinilen bilgiyle göre, seçim çalışmaları kapsamında belde ve köyleri gezen bağımsız aday Mustafa Kul'un konvoyu, Erzincan'a 26 kilometre uzaklıktaki Mertekli köyünde görünmez bir kaza yaşadı. Köye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Mertekli Regülatörü'ne enerji veren 33 bin voltluk yüksek gerilim hattının altından geçen seçim otobüsünün üzerinde bulunan 11 genç, elektrik akımına kapılarak yaralandı.

Mustafa Kul'un da içinde bulunduğu seçim otobüsünün üzerindeki gençlere, yüksel gerilim hattındaki enerji kesilerek ilk müdahale yapıldı. Konvoyda bulunan diğer araçlarla ve ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan Banu Kul, Burcu Kul, Özgür Arcan, Mehtap Topaç, Burak Tüzün, Duygu Dadaş, Fatoş Olağan Erzincan Devlet Hastanesi'nde, Volkan Özdemir, Umut Akdoğan ve Ender Akkuş ise 13 Şubat Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Banu Kul ve Burcu Kul'un bağımsız aday Mustafa Kul'un kızları, Selin Kul'un da gelini olduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları, gençlerin seçim otobüsünün üzerinde ayakta gittikleri sırada elektrik akımına kapıldıklarını söyledi. Yaralanan gençlerden birine ait kıyafetin ise olay yerinde yandığı görüldü.
iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 19:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?