22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sefasıyla cefasıyla Türkiye'de kış


Ağrı


Bolu'da Abant tabıat parkı, kar yagısı ıle bırlıkte doyumsuz manzaralar olusturdu.

Erzurum'da aralıklı olarak yagan kar, gunluk yasamı olumsuz etkıledı



Bolu'da Abant tabıat parkı, kar yagısı ıle bırlıkte doyumsuz manzaralar olusturdu.



Hakkari'de yılın ilk karı hayatı olumsuz etkiledi.



Bolu'da abant tabıat parkı, kar yagısı ıle bırlıkte doyumsuz manzaralar olusturdu.

Meteroloji'den kar uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yarın ve Cumartesi günü Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı beklendiğini bildirdi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğle saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde rüzgar, güney-güneybatı yönlerinden saatte 50-60 kilometre hızla esecek. Doğu Akdeniz başta olmak üzere kıyı kesimlerde sağanak yağış bekleniyor.

Yarın gece ve Cumartesi günü Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor.

Kuvvetli lodos nedeniyle soba zehirlenmeleri ve sağanak yağışla birlikte su baskınları yaşanabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, kar yağışının ardından meydana gelebilecek buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması istendi. 


Murat Nehri buz tuttu

AĞRI'da giderek etkisini artıran Sibirya soğukları kent merkezinden geçen Murat Nehri'nin donmasına neden oldu. Bazı kişiler yüzeyi tamamen buz donan Murat Nehri'ndeki tahta köprüyü kullanmaz oldu.

Hava sıcaklığının dün gece sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Ağrı'da, Murat Nehri'nin yüzeyi tamamen buzla kaplandı. Bölgede bulunanlar karşıya geçmek için yıllar önce kurulan tahta köprünün üzerinin buzlanması nedeniyle daha güvenli gördükleri nehir üzerinden yürümeyi tercih etti. Murat Nehri'nin uzun süredir bu yana bu derecede donmadığını belirten yöne sakinleri “Murat Nehri donmadan önce daha uzun mesafe yürüyüp köprüye gelmek zorunda kalıyorduk. Şimdi her yer köprü oldu. Biraz korkuyoruz ama buzun kalın olması içimiz rahatlatıyor” dedi. Bu arada yörede düz alan bulamayan çocuklarda Murat Nahri üzerinde futbol maçı yaptı.








Erzurum -23 derece

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun Sibirya üzerinden gelen basıncın etkisi altında bulunduğunu bildirdi.

Bölgede gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 23, Ağrı'da 20, Ardahan'da 16, Kars'ta 15, Iğdır'da 13 ve Erzincan'da 8 dereceyi buldu. Kar yağışı olmaması nedeniyle hava sıcaklığında önemli değişiklik olmadı. Bölgede gündüz en yüksek sıcaklıklar yine sıfırın altında Erzurum'da 7, Ağrı'da 5, Kars'ta 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 derece olarak ölçüldü. 

Van’da 1 kişi donarak öldü 

VAN'da etkili olan aşırı soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken Gürpınar İlçesi'nde aracı arızalanınca yürüyerek yardım bulmaya giden Ferhat Karademir donarak öldü.

Van'da son günlerde etkili olan kar yağışı ardından dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 20 dereceye kadar düştü. Hayatı olumsuz yönde etkileyen aşırı soğuklar Gürpınar İlçesi'nde Ferhat Karademir adlı bir kişinin ölümüne neden oldu. Gece geç saatlerde aracı Van- Başkale karayolu Güzelsu Mevkii'nde arızalanan Ferhat Karademir, yardım bulabilmek için yol üzerinde bulunan köylere gitmek istedi. Uzun süre yürüyen ve yorgun düşen Karademir, bir süre dinlenmek istedi. Aşırı soğuk ve yorgunluğa dayanamayan Karademir, yol kenarında donarak öldü. Sabah yoldan geçenler evli ve 3 çocuk babası olan Karademir'e ait cesedi görüp jandarmaya haber verdi. Gelen jandarma erleri cesedi alarak otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.



Ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 16:00:03
Güncelleme :18 Ocak 2007 Perşembe 17:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?