22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehide gözyaşı, PKK'ya lanet

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan Seyfi Altuntaş, Samsun'un Ayvacık ilçesinde gözyaşları içinde dualarla toprağa verildi.

Şırnak'ın Gabar Dağı mevkisinde şehit edilen 13 Mehmetçik'ten biri olan Şehit Jandarma Piyade Komando Çavuş Seyfi Altuntaş (23) için memleketi Samsun'un Ayvacık ilçesinde tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Samsun Askeri Hastanesi'nden alınan şehidin naaşı, önce Yunus Emre Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Daha sonra şehit Seyfi Altuntaş'ın naaşı öğrencilerin "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez, Kahrolsun ABD, Kahrolsun PKK" sloganları ile ilçenin merkezindeki Yeşilcami'ye getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesinin evlerinin önüne getirilmesi sırasında yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Burada babası Menteş Altuntaş ve akrabaları, şehit çavuşun tabutuna sarıldı. Yakınları sinir krizleri geçirirken, şehit yakınlarını ise bayan subaylar sakinleştirmeye çalıştı.

Evler Türk bayrakları ile donatılırken, ellerine bayrağını alarak törenin yapılacağı alana gelen yüzlerce Ayvacıklı, terör örgütü PKK'ya birlik ve bütünlük mesajı verdi. Şehit çavuş Altuntaş'ın cenaze törenine Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutan Vekili ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay İlyas Koçok, Amasya Garnizon Komutanı Mustafa Küçükağa, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Birnur Şahinoğlu, CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay ile çok sayıda askeri ve sivil erkan katıldı.

PKK'nın bir kez daha lanetlendiği törende konuşan Garnizon Komutan Vekili Kıdemli AIbay İlyas Koçak, PKK'ya göz dağı verdi.

Şehide uzanan ellerin kırılma zamanın çok yakın olduğunu söyleyen Koçak, "Bunun en iyisini bu ülkenin çocuklarını kaldırıp dağa süren, eline silah verip terörist yapan ve onları maşa olarak kullananlar bilir. Onlar sağına ve soluna baktıklarında maşalarının ömürlerinin ne kadar kısa olduğunu, hepsinin ergeç yok edileceğini iyi bilirler. Türk milletinin Seyfileri tükenmeyecek. TSK'nın kararını bir kez daha yinelemez istiyorum. Devletimize, milletimize silah çeken son terörist yok edilinceye kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da şehit Jandarma Piyade Komando Çavuş Şehit Seyfi Altuntaş'ın Türk milletinin geleceği ve ilelebet payidar kalması için hayatını feda ettiğini hatırlatarak, "Bir gül bahçesine girercesine koşan kervanın Ayvacıklı yiğidinin manevi huzurundayız. Seyfi ne ilk ne de son olacak. Şehitlik noktasında bu devletin yaşaması için gözünü kırpmadan komutanının emriyle Sakarya'da, Dumlupınar'da içte ve dışta aynı inanç ve imanla mücadele eden tüm erler gibi Ayvacık'ın yiğidi de aynı şekilde şehit oldu" diye konuştu.

Şehit Çavuş Altuntaş, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin naaşı, ilçenin Yunusemre Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bekar olan ve 23 yaşında şehitlik mertebesine ulaşan Altuntaş'ın 2 gün önce üvey annesini arayarak şehit olacağını söylediği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?