20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şehide son görev

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde önceki gün düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesi, bugün memleketi Rize'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

İstanbul'dan dün akşam havayoluyla Trabzon'a getirilen ve buradan da ambulansla Rize Devlet Hastanesi morguna kaldırılan şehit polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesi, ailesinin isteği üzerine tören öncesi Çaykent beldesi Müderrisler Mahallesi'ndeki evine getirildi. Cenaze, daha sonra Çaykent belde merkezine götürüldü. Burada yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde konuşan Rize Valisi Kasım Esen, "Maalesef dün kucağımızda büyüttüğümüz çocuklarımız, bugün terörist olarak vatan evlatlarımızı şehit ediyor. Çocuktan terörist üreten bu sistemin sorumluları bizleriz. Bunun vebali bizi çok daha fazla üzüyor. Bu şehit cenazeleri şehitlerimizin cemaate ayrı ayrı son mektubudur. Bu mektup herkes için ayrı ayrı yazılır. 'Dünyada terörist olmasın' diye bu mektubu iyi okumalıyız" dedi. Vali Esen, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 

Törenin ardından cenaze namazı kılındı. Anne Şefaat ve şehidin kardeşi Kemal Çalık son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polis, daha sonra polis araçlarının siren sesleri eşliğinde meslektaşlarının ve vatandaşların omuzlarında Müderrisler Mahallesi'ndeki aile mezarlığına götürülerek toprağa verildi. 

Cenaze namazına Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, askeri erkan, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:18:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NERMİN IP: 62.248.72.xxx Tarih : 12.07.2008 01:19:30

SEVGİLİ ÇALIK AİLESİ ACINIZ BİZİM ACIMIZDIR İNANIN SİZİNLE BERABER BİZLERDE GÖZYAŞI DÖKTÜK.ALLAH SİZLERE VE TÜM TÜRK HALKINA SABIRLAR VERSİN. HER ZAMAN ŞUNU SÖYLÜYORUM.ŞEHİT VERDİĞİMİZE DEĞİLDE ŞEHİT EDEN ELLERİN TÜRK İSMİ TAŞIMASI BİZLERİ ÖLDÜRÜYOR.ALLAHA HAVALE EDİYORUM BİLE DİYEMİYORUM ÇÜNKÜ ONLARI ALLAH BİLE KABUL ETMEYECEK. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE