22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehidimizi bağrımıza bastık

Diyarbakır'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Tanju Çankaya, memleketi Ardahan'ın Posof ilçesi Savaşır köyünde toprağa verildi. 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Kurşunlu köyü yakınlarında iki gün önce uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Tanju Çankaya (21) için Posof'ta resmi tören düzenlendi. Törende asker elbisesi giymiş küçük bir çocuğun tabutun başında elinde Türk bayrağıyla nöbet tutması dikkat çekti. 

Posof Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Çankaya'nın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak bir süre taşındı. Cenazeye katılan kalabalık "Kahrolsun PKK", "Kahrolsun Amerika" diye slogan attı. Kortej yürüyüşü esnasında baygınlık geçiren şehidin kız kardeşleri yakınları tarafından teselli edildi. 

Şehidin cenazesi daha sonra ambulansla Savaşır köyüne götürüldü. Çankaya ailesinin evinin önünde tabuta sarılan yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Daha sonra tören mangası tarafından köy mezarlığına götürülen cenaze, dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine Ardahan Valisi Murat Yıldırım, 25. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, kaymakamlar, belediye başkanları, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2007 Pazar 18:05:17
Güncelleme :25 Mart 2007 Pazar 18:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut IP: 88.230.159.xxx Tarih : 26.03.2007 15:44:40
Türk halkının bası solsun bu ulkede artık sehıt cenazelerı gormek ıstemıyoruz bu mayın vesaıre sılahlerın bu ulkeye nasıl sokldunu arastırlmalı ve bu sılahlar pkk toror orgutunun elıne nerden ve kımler tarafından verıldıgı arastırılsın hangı ulke malıysa bu sılahlar o ulkelere gereken yapılsın ,artık bu ulke evlatları olmesın sabrımız kalmadı bu pkk orgutu vahsetıne dur densın artık ya deılsse türk halkı kendı caresını bulacak ve sabrı tasarsa kuzey ırakta dahıl tas ustunde tas bırakmaz